Longmont - townhome

The original orientation of the family room may have maximized space, however, it also minimized aesthetic appeal and comfort. Walking straight into a room rather than into an entry, can make a person feel as though they are interrupting by barging in. In addition, this arrangement has visitors entering between viewers and the TV which isn't  ideal or the most functional.

IMG_8392_edited.jpg
after

By changing the orientation of the room, we were able to achieve a more inviting and cohesive space as well as create a distinct entry to the home. The television cabinet was re-purposed from another room, and pictures were mounted. This is an example of what a good 'editor' can do with your existing 'story.'

IMG_2085_edited.jpg
IMG_2090_edited.jpg

By sacrificing some floor space in the room, we were able to create an entry where one did not exist architecturally.